Novosti

12. ĐURĐEVEČKI MEDVENI DEN U ĐURĐEVCU

Pčelarska udruga “BAGREM” Đurđevac, u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom garda Đurđevca, poziva Vas na tradicionalni 12. Medveni den koji će se održati 10.listopada u 10 sati na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu.
Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter.
Priprema se bogati program sa svrhom popularizacije pčelarstva, korištenja pčelinjih proizvoda na kojem će biti i degustacije, humanitarnog djelovanja, kulturno umjetničkog programa, zabave, ali i korisnih informacija.
Posjetitelji će moći na štandovima razgledati, kušati i kupiti pčelinje proizvode i humanitarnim prilogom dobiti kolače od meda.
Prigodnim programom predstavit će se Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Dječji vrtić ” Maslačak” Đurđevac, Dječji vrtić “Pčelica” Molve, Dječji vrtić “Zrno” Virje, Dječji vrtić “Bubamara” Kalinovac, Dječji vrtić “Fijolica” Novigrad Podravski, Osnovna škola “Grgur Karlovčan” Đurđevac i drugi razred Osnovne škole Molve.
Nakon programa bit će izbor Naj pčelice i svečana dodjela priznanja i medalja pčelarima.
Posebnost ovogodišnjeg Medvenog dena bit će promocija i prezentiranje medonosnog bilja i drveća te radionice Od pčele do meda na kojima će se predstaviti sastavljanje i žicanje okvira, postavljanje satne osnove i vrcanje meda.
Uz to će biti i gastro kutak na kojem će posjetitelji imati Medeni doručak.
Svečano otvorenje manifestacije biti će oko 10:15 sati.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content