Novosti

15. Dani voća u Đurđevcu


Koprivničko-križevačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam dana 4. i 5. listopada 2013. organizira 15. „Dane voća“ na Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu.

Manifestacija se održava s ciljem organiziranja županijskih proizvođača voća kao i  promocije i prodaje njihovih proizvoda, a odrednica ovogodišnje manifestacije su teme vezane uz udruživanje i propise Europske Unije.

Osim izložbeno-prodajnog dijela manifestacija nudi niz popratnih sadržaja od čega se ističu stručna predavanja koja će se održati 4. listopada, a 5. listopada će se održati izložbeno prodajni dio popraćen bogatim kulturno umjetničkim programom.

U okviru manifestacije tradicionalno će se tiskati katalog Dana voća u kojem će se predstaviti svi proizvođači voća s područja Koprivničko-križevačke županije s vrstama voća koje proizvode, brojem sadnica te površinama zasađenih voćnjaka.

Manifestacija “Dani voća” iz godine u godinu bilježi sve veći broj izlagača i posjetitelja, a osim gore navedenog cilja kroz manifestaciju se prikazuje tradicijski način života na selu kroz natjecanje u kuhanju pekmeza i pečenju rakije, nastupe folklornih skupina i raznih udruga  koje čuvaju od zaborava naše običaje iz svakodnevnog života na selu.

Također, cilj je na 15. „Danima voća“ uključiti mlađe naraštaje odnosno škole i vrtiće preko radionica namijenjenih njihovom uzrastu te povezivanje s projektom „Shema školskog voća“ kojoj je cilj edukacija odraslih i djece o važnosti voća u prehrani djece.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content