Novosti

22-i Ludbreški sajam…

U gradu Ludbregu u periodu od 4. do 7. rujna održava se već tradicionalni 22. po redu Ludbreški sejem. Navedeni sajam je prije svega namijenjen poduzetnicima i obrtnicima koji su na glavnom gradskom trgu dobili priliku predstaviti i prodavati svoje proizvode i usluge. Također su organizirani i poslovni susreti s gospodarstvenicima iz Slovenije, a sve u cilju kako bi se „Ludbreški sejem“ još više profilirao kao gospodarsko okupljanje poduzetnika i obrtnika iz šire regije i prekograničnih područja.

U sklopu navedenog sajma danas je održan i okrugli stol u organizaciji Poslovnog dnevnika i grada Ludbrega pod nazivom „Misli lokalno, djeluj globalno“. Navedeni okrugli stol svečano su otvorili ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, gradonačelnik grada Ludbrega, Dubravko Bilić, i glavni urednik Poslovnog dnevnika, Mislav Šimatović.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je na okruglom stolu da će obrtnici i mali i srednji poduzetnici od sljedeće godine PDV plaćati po naplaćenom, a ne po fakturiranom računu do vrijednosti od tri milijuna kuna. “To je velika pomoć za 150 tisuća obrtnika i poduzetnika i jedna od najbitnijih stvari za male poduzetnike u mandatu ove Vlade”, izjavio je Maras. Također je najavio da će Ministarstvo do kraja ove godine raspisati program bespovratnih potpora za male i srednje poduzetnike u vrijednosti od 250 milijuna eura.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content