Novosti

5. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa

U nedjelju 19. listopada 2014. godine, u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Općine Kalinovac i TZ Koprivničko-križevačke županije, održana je 5. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa na koju je ove godine pristiglo 87 uzoraka, od čega je izloženo 29 rakija, 55 likera, 1 desertno vino i 2 octa.
Na temelju rezultata komisije za ocjenu rakije, pripravaka od rakije, likera i octa, organizator je ove godine dodijelio četiri velike zlatne diplome. Marija Kučan iz Koprivnice dobila je veliku zlatnu diplomu za mastiku, proizvođač Natura Antunović iz Orebića za rakiju travaricu, a Vesna Lovrak iz Kalinovca i Ivica Koren iz Kloštra Podravskog dobili su veliku zlatnu diplomu za liker višnjevac.
Predsjednik organizacijskog odbora, dožupan Darko Sobota, izrazio je zadovoljstvo rezultatima iz kojih je vidljivo da su proizvođači uložili mnogo truda i ljubavi u proizvodnju rakija, likera, vinjaka i octa, te je naglasio da je očigledan pomak kvalitete u odnosu na prethodne godine.
Prisutnima su se obratili i općinski načelnik Branko Sobota, direktor TZ KKŽ Zdravko Mihevc, a 5. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa otvorio je dožupan Ivan Pal. Program je vodio Krešo Blažek, a u kulturnom dijelu programa nastupili su članovi Muškog pjevačkog društva Ferdinand iz Ferdinandovca, KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca, Klapa “Praska” iz Podstrane i Udruga umirovljenika općine Kalinovac.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content