Novosti

AAA LEADER LAG – Uloga lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju

U hotelu Picok u Đurđevcu je održana radionica u sklopu projekta Leader LAG. Projekt je to koji je sufinanciran sredstvima Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije, s ciljem suradnje među lokalnim akcijskim grupama (LAG-ovi) na području Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Prijavitelj projekta bio je LAG Podravina uz tehničku podršku Županije, odnosno Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove.
Cilj ovog projekta je povezivanje LAG-ova radi stvaranja preduvjeta za razvoj projektnih ideja između samih LAG-ova i njihovih članica, što će u konačnici proširiti suradnju i rezultirati pripremom i realizacijom novih EU projekata.
Radionica je otvorena uvodnim govorima potpredsjednika LAG-a Podravina Mladena Mađera, zamjenika župana Darka Sobote i glavnog tajnika Saveza Alpe Jadran Thomasa Pseinera. Nakon toga održano je predstavljanje domaćina kroz prezentacije grada Đurđevca i Županije, te predstavljanje Mreže za održivi razvoj koja okuplja LAG-ove na razini Hrvatske.
Ova dvodnevna radionica rezultirala je novim ostvarenim kontaktima i doprinijela je otvaranju nove baze potencijalnih projektnih partnera u široj regiji, što je bitan preduvjet za kasniju pripremu i projekata.
Završno su razmatrani svi mogući EU programi na koje sudionici radionice mogu zajednički aplicirati projektne prijedloge, te su dogovoreni i novi susreti LAG-ova kako bi se suradnja dodatno proširila.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content