Novosti

Boris Šprem je bio osvjedočeni prijatelj Đurđevca

Velik broj Đurđevčana danas će se na zagrebačkom Mirogoju oprostiti od Borisa Šprema, predsjednika Hrvatskoga sabora. Da je Boris Šprem bio osvjedočeni prijatelj Đurđevca i đurđevačka veza s gospodarskim i političkim Zagrebom, potvrđuje bivši predsjednik TZ Đurđevac Marijan Ružman i gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan.

– U pripremama za Picokijadu, prije, a posebice za njeno XL izdanje Boris Šprem je u dva navrata osigurao prijem đurđevačkog izaslanstva kod tadašnjeg predsjednika Stipe Mesića, bio je Predsjednikov izaslanik na Picokijadi, na nju je rado dolazio, s njom se oduševljavao, interesirao se o pripremama i programu i službeno je otvarao. Jednostvan i spontan u komunikaciji, brz i korektan u dogovorima nije samo obećavao da će nam pomoći pri njenoj realizaciji, on je sve odmah i realizirao, prisjeća se Marijan Ružman susreta i razgovora u zagrebačkom Špremovom uredu.

– S njim sam se povremeno sretao, a telefonski čuo vrlo često. Bio je to uvijek razgovor prijatelja, Podravaca. Nikada mu za Đurđevac nije bilo teško bilo što napraviti, omogućiti nam do dođemo na prave adrese i do pravih osoba, sugerirati najbolja rješenja, i kad je bio predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i kad je došao na čelo Sabora. Bio je pravi Podravec, pošten, pravedan, domoljub, humanist i borac za bolju Hrvatsku, a uz sve i samozatajan. Sretan sam i ponosan što sam ga poznavao, počašćen što je skulpturu našega “picoka” koji sam mu za jednoga posjeta donio na poklon, uvijek držao na svojem radnom stolu u Saboru, a tužan što je Đurđavac i ja osobno izgubio jednog iskrenog, i ne samo stranačkog iskrenog i principjelog prijatelja, nego i zagovornik Đurđevca u Zagrebu, rekao je gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan prije današnjeg odlaska na posljednji ispraćaj predsjednika Sabora Borisa Šprem.

Izvor: www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content