Novosti

Čelnici regija okupili se na sjednici Vijeća Saveza Alpe Jadran

Župani, guverneri i drugi čelnici regija iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske sastali su se u Klagenfurtu na sjednici Vijeća Saveza Alpe-Jadran (SAA). Vijeće je najviše tijelo Saveza koje okuplja političke predstavnike i donosi ključne odluke za funkcioniranje. Sjednici je prisustvovao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima.
Članice Saveza jednoglasno su usvojile izjavu o “Demografskim promjenama u ruralnim područjima na području Alpe-Jadran Saveza” s obzirom da je to veliki zajednički izazov koji se javlja kao posljedica velikih društvenih promjena.
U ime prisutnih župana Istarske, Karlovačke, Međimurske i Varaždinske županije o usvajanju prihodovne strane zajedničkog proračuna Saveza za 2016. i 2017. godinu obratio se koprivničko – križevački župan Darko Koren. Isto tako, nakon zajedničke koordinacije hrvatskih župana, župan Koren je predložio temeljem dosadašnjeg rada i suradnje davanje novog mandata sadašnjem predsjedniku Peteru Kaiseru. Ovakav prijedlog je podržalo i Gradišće s naglaskom na jačanje pozicioniranja Saveza u političkom smislu, ali i strateškim konceptima nakon čega je jednoglasno podržan novi Kaiserov mandat.
Koprivničko-križevačka županija zadovoljna je suradnjom između članica Saveza, budući da su regije surađivale u pripremi zajedničkih EU projekata, a udruge i organizacije imale su mogućnost za financiranje projektnih aktivnosti sredstvima za zajedničke projekte.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content