Novosti

Čestita načelnice Općine Hlebine povodom Dana Općine

Dragi mještani općine Hlebine, svakome od Vas čestitam  Dan Općine Hlebine u ime mog zamjenika, predsjednika Općinskog vijeća i svih vijećnika naše Općine.

U protekloj godini (između dva rujna) Općina Hlebine je uspjela  privesti kraju 4 veće investicije  i nekoliko manjih.

      Od većih investicija spomenula bih asfaltiranje ulice u Gabajevoj Gredi, asfaltiranje dijela ulice K.Hegedušića koji mi zovemo Stiska, rekonstrukciju zgrade Pošte (fasada i krovište), renoviranje Društvenog doma iako još nismo potpuno završili u budućnosti nas čeka zamjena podnih obloga i nova rasvjeta… Kandidirali smo projekt prenamjene kuće K. Hegedušića u predškolsku ustanovu u zalihu projekata za EU fondove. U istu zalihu projekata naša županija je kandidirala projekt nadogradnje naše škole i izgradnju sportske dvorane. Prošle godine  prije dana Svih Svetih ŽUC je asfaltirala ulicu Stjepana Radića, a mi  smo tada asfaltirali i plato ispred naše župne crkve. Napravljena je projektna  dokumentacije za tri projekta  čiju izradu nam je  županija sufinancirala u iznosu od 30%.

HEP  je i ove godine zamjenio veliki broj rasvjetnih stupova u Gabajevoj Gredi i Hlebinama. Trenutno smo u fazi zamjene rasvjetnih tijela  na tim stupovima a za tu investiciju općina je izdvojila  =70.000,00 kn

Pri kraju smo s  rasčiščavanjem imovinsko pravnih odnosa za projekt kanalizacije u našoj općini koji ćemo onda zajedno s Općinom Peteranec i kandidirati prema EU fondovima.

Posebno se moramo pohvaliti s dobrom suradnjom s našim župnikom koji se također trudi što više napraviti  i izgraditi dok upravlja našom župom, a općina je ovoj godini pomogla njegova nastojanja s  50.000,00

Veliko hvala  svim našim udrugama koje se redovito odazovu dok ih molimo za pomoć. Prostor Društvenog doma  je dobrim dijelom renoviran zahvaljujući našim udrugama. Naravno,  općina se onda prema njima ponaša kao „dobra mama“ i u njihovim potrebama.

Ove godine su nam posebno u fokusu naši nogometaši NK Lipe koji slave 90 obljetnicu osnutka. NK Lipa nam je pomogla u animiranju  mladih nogometaša za Malu školu nogometa koja se odvija u Đelekovcu pa ove godine imamo čak 19 malih nogometaša  kojima je općina omogućila pohađanje te škole. Pripremamo se obilježiti 100-tu godišnjicu rođenja našeg najvećeg majstora naivnog slikarstva, pokojnog Ivana Generalića.

Naši slikari su započeli impozantna 4 godišnja doba (veličine 270 cm x 200 cm) , slike koje će trajno ukrašavati prostor Društvenog doma. Dragi slikari na svemu  velika hvala.

Od redovnih aktivnosti htjela bih samo napomenuti da Općina financira  rad Male škole,a  po prvi puta se Mala škola  odvijala u sklopu Dječjeg vrtića Vrapčić iz Drnja. Naravno da,  do izgradnje našeg vrtića sufinanciramo  smještaj naših najmlađih u okolne vrtiće . Redovito zaželimo dobrodošlicu svakom  novorođenom, malom stanovniku Općine s  1.000,00 kuna

Ove školske godine sufinancirat ćemo kupnju udžbenika za učenike osnovne i srednje škole.kao i prehranu u školskoj kuhinji naše škole. Po prvi puta financirat ćemo prijevoz učenika u školu iz naselja Valentovci u zimskim mjesecima.

Financirali smo i kupnju 46 poklon paketa za blagdane   našim  najugroženijim mještanima  a to su nažalost oni koji nemaju baš  nikakav prihod u obitelji.

Dragi moji,  drage moje to je samo dio onog što smo uspjeli pokriti s našim općinskim proračunom.  Vjerujem da ćemo dogodine imati puno veći popis svega što smo odradili kako bismo služili našim mještanima a Hlebine polako pretvorili u oazu kontinentalnog turizma.

Hvala mom zamjeniku, hvala predsjedniku vijeća i svim vjećnicama i vjećnicima  na svesrdnoj potpori i nesebičnoj suradnji. Na kraju hvala svim zaposlenicima: Tomi, Ivani i Đurđici. Hvala i djelatnicima na javnim radovima, kao i  djelatnicima koji su zaposleni na radu za opće dobro.

Dragi moji neka Vas sve dragi Bogek čuva…

Sretan Vam Dan Općine

Načelnica Općine Hlebine

                                                                                                                           Božica Trnski

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content