Novosti

Dan policije

Svim policijskim službenicima, vojnicima, padobrancima i borbenim pilotima, ekipa Podravskog radia čestita dan njihovog zaštitnika Sv. Mihaela!!!!
Policijski službenici su osobe koje primjenjuju policijske ovlasti. Svaki policijski službenik dužan je u svako doba poduzeti nužne radnje radi zaštite života i osobne sigurnosti ljudi i imovine. Policijski službenik ima službenu značku i službenu iskaznicu te odoru koju je dužan nositi kad obavlja poslove održavanja javnog reda i mira, nadzora upravljanja prometa na cestama, nadzora i zaštite državne granice ili obavlja druge poslove. Policijski službenik ovlašten je nositi oružje i streljivo, kao i druga sredstva prisile koje upotrebljava pod uvjetima utvrđenim zakonom.
Određena osoba stječe status policijskog službenika stjecanjem zvanja koje ovisi o stručnoj spremi, radnom stažu, radnom mjestu, položenom ispitu za zvanje i godišnjim ocjenama.
Policijski službenici danas obilježavaju svoj dan, Dan policije, 29. rujna, jer se danas obilježava dan Sv. Mihaela.
Sveti Mihael (Mihovil, Mihajlo), prema biblijskoj tradiciji, arkanđeo koji se u Bibliji spominje pet puta. Vjeruje se da je on zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv Luciferovih sila tijekom Nebeskog rata. Zato se vjernici koji se nađu u nevolji često molitvom obraćaju ovom arkanđelu. Sv. Mihovil zaštitnik je policajaca i vojnika, a napose padobranaca i borbenih pilota. Zaštitnikom je i radiologa.
 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content