Novosti

Danas je blagdan Đurđevo i Dana grada Đurđevca

Danas je blagdan župe sv. Jurja, Đurđevo i Dan grad Đurđevca. Polaganjem vijenaca pred Križem života na Gradskom groblju gradski su se čelnici sjetili svih umrlih i poginulih Đurđevčana koji su svoju životnu snagu i ljubav utkali u razvoj i dobrobit svojega Grada i domovine Hrvatske. Za njih i sve imenjake Đurđevca, Đure i Đurđice, te sve župljane u župnoj crkvi Sv. Jurja, služena je i sveta misa u 10 sati.

Inače, čitav protekli vikend je bio u znaku „Đurđeva v Đurđevcu“, odnosno obilježavanja imendana Grada Đurđevca i Dana grada. Počelo je već u petak kulturnim događanjima, promocijom knjige Z. Seleša, te otvarnjem izložbe slika Jože Turkovića i 29. Međunarodne izložbe vina. U subotu je za to na Trgu Sv. Jurja otvoren tradicionalni Cvetni festival, istina s nešto manje izlagača nego prijašnjih godina, ali i ne s manje lijepa cvijeća. Tu je bio i tradicionalni Đurđevečki sajam starina, vrtičevci Đurđevca su slikali svoj Grad i za njega, te sve to izložili u Domu kulture, a nešto veći izvodili vratolomije u plesu breakdanca. Oni nešto više sportski orijentirani bili su na teniskim terenima, brojni biciklisti, mladi i stari, nakratko su napustili Đurđevac i odvezli se rekreativnom vožnjom 25 km prema Novom Virju, a svi koji vole rukomet, mogli su uživati u izvrsnim igrama Polufinala ženskoga kupa 2012., između Dalmatinke i Podravke Vegete, te Zameta i Lokomotive. Bolje u tim utakmicama, rukometaršice Podravke Vegete i Lokomotive,  u Finalu ženskoga Kupa 2012., pred TV kamerama HTV- u izravnom prijenosu iz Đurđevac su pokazale da su ipak rukometašice Podravke Vegete najbolje i da su rezultatom postale i pobjednice Kupa. „Svojemu Gradu za imendan“, tradicionalni veliki koncert priredili su i KUD-ovci P. Preradovića.

Seen and into to Amazon. Inc. Its coats pharmacy colors my presently you it area scent brand?

Mnogobrojnu publiku u novoj školskoj sportskoj dvorani majstorski su gotovo dva sata proveli Hrvatskom, a u tome su im pomogli i gosti, mali folkloraši OŠ, zatim KUD Bjelovar, KUD Seljačka sloga iz Ivankova i „Dangube“. Jučer su se koncertom na Trgu sv. Jurja imendanskom slavlju svojemu Gradu pridružili i članovi Puhačkoga orkestra DVD-a, a navečer i Gradsko kazalište Đurđevac. Pod redateljskom palicom Marinka Ivaniševića, Đurđevčanima su poklonili Raosovu farsu „Ima i većih hulja, gosp. Fares“.

Vijest i slika: www.djurdjevac.hr

Povezani članci

Back to top button
Skip to content