Novosti

Danas počinje program obilježavanja Dana Županije

Iako se 13. travnja slavi Dan Koprivničko-križevačke županije i time obilježava 20. obljetnica od osnivanja Županije, program proslave počinje praktički već danas. Danas u 15,00 sati u posjet Županiji dolazi veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoske, za koju se priprema protokolarni prijam u prostorima Županije.

U petak se program nastavlja od 9,00 sati kad se očekuje posjet predsjednika Županije Somogy i mađarskog parlamentarnog zastupnika Attile Gelencséra, što će biti povod, nakon protokolarnog prijama u prostorima Županije i za prezentaciju prekogranične suradnje u okviru programa „Pannon EGT“.

U petak u 9,00 sati je istovremeno predviđeno polaganje vijenaca na Gradskom groblju u Koprivnici pred središnjim križem, a u 11,00 sati – svečana sjednica Županijske skupštine. Vodit će je predsjednica Milica Fuček, koja će u kratkom obraćanju dati svoju ocijenu rada Skupštine, a prilikom podjele županijskih javnih priznanja Đurđevac će se spominjati zbog dva vrijedna priznanja. Prije svega zbog prvog počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije i počasnog građanina Grada Đurđevca, generala Mladena Markača. Zatim za iznimna postignuća u prošloj godini županijsko javno priznanje i nagradu u vrijednosti od pet tisuća kuna dobit će Hotel Picok, a zahvalnicu Županije za promicanje tradicijske glazbe dobit će i đurđevački cimbulaš Andrija Maronić.

 

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content