Novosti

Dani Općine Novigrad Popdravski

U sklopu obilježavanja ovogodišnjih Dana Općine Novigrad Podravski, jučer je u Školsko-sportskoj dvorani u Novigradu Podravskom, Folklorni Ansambl Zagreb-Markovac održao cjelovečernji koncert.
U organizaciji Lovačke udruge “Golub”, jučer je održano i natjecanje u gađanju glinenih golubova, čime su se i lovci pridružili proslavi Dana općine Novigrad Podravski.
U subotu, 12. srpnja u 20.00 sati, KUD “Ivan vitez Trnski” počastio je mještane općine i njihove goste bogatim programom. U programu su nastupili: folklorna i mlađa tamburaška skupina KUD-a “Delovi”, Plesna skupina “Ritam” iz Koprivnice, Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Ivan vitez Trnski” i Mažoret tim iz Novigrada Podravskog.
Društvo žena Novigrad priredilo je humanitarnu izložbu kolača, dok je školska zadruga “Tilia” predstavila radove svojih članova.
Također u sklopu proslave Dana općine Novigrad Podravski, udruga “VVV Komarna 2001” održala je tradicionalnu izložbu “Zlatnih vina” članova udruge u centru Novigrada Podravskog ispred prostorija udruge.
Oržana je i pokazna vatrogasna vježba VZO Novigrad Podravski u parku iza crkve u Novigradu Podravskom.
U petak, 11. srpnja u Školsko-sportskoj dvorani u Novigradu Podravskom održana je Kazališna predstava Gradskog kazališta Đurđevac prema priči Ivane Brlić Mažuranić “Kako je Potjeh tražio istinu”.Redatelji predstave su Karlo Kučanda i Marina Bažulić.
U petak, 11. srpnja 2014., otvorena je izložba slika Likovne sekcije “Podravka 72” u prostorijama Likrese u Novigradu Podravskom.Profesor umjetnosti Petar Markić osvrnuo se na djela predstavljena na ovoj izložbi, a izložbu je otvorio načelnik Općine Mladen Mađer. Izložbu su svojim nastupom uveličali Denis Montag na gitari, Mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan vitez Trnski i Miroslav Kovač, koji je pročitao nekoliko svojih pjesama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content