Novosti

Dani Općine Podravske Sesvete

Od petka do nedjelje u Podravskim Sesvetama proslavljat će se Dan općine, a vrijeme tog vikenda odabrano je zbog sesvečanima posebno značajnog datuma, 19. dana rujna. Od tog datuma iz 1723. godine postoje prvi pisani dokumenti kojima su određene granice naselja Podravske Sesvete, pojasnio je općinski načelnik Ivan Derežić.

Trodnevni program u petak će započeti misom, a nastaviti se svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Čelnik sesvečke općine kaže da će se na njoj moći pohvaliti završetkom jednog podužeg posla, a odmah i početkom novoga.

– Upravo je završena izgradnja kanalizacije i pripremamo papire za tehnički pregled. To je projekt koji se tri godine radio, on je završen uspješno, isplaćen i dakle, to možemo s ponosom reći, bio je uvjet za ono što slijedi, a to je izgradnja pročistača otpadnih voda, za koji je upravo natječaj u tijeku, takoreći završen, kaže I. Derežić.

U sklopu obilježavanja općinskog rođendana u petak navečer bit će predstavljena nova knjiga tamošnjeg autora Željka Kovačića, a mještani će se zabaviti u Društvenom domu uz Podravske mužikaše. Cijele pak subote proslava će se nastaviti na Turističko-rekreativnom centru Karaula.

– Imamo po prvi puta likovnu koloniju povodom Dana općine, koja ima namjeru prerasti u tradicionalnu i mi smo pozvali za taj dan 20-tak umjetnika kojiće svoja djela stvarati tamo u prirodi i koja će onda ostati na raspolaganju Općini odnosno TRC-u. Bit će tu popodne i konjička udruga sa svojim programom jahanja, najavio je sesvečki načelnik.

A doćće i gosti, susjedi iz Mađarske, ali i izaslanstvo iz 4000 kilometara udaljene Latvije, koji će tako 5-odnevnim boravkom uzvratiti posjet Hrvatskog folklornog društva Sesvečice njihovoj zemlji u srpnju. Za subotnju večer pripremljen je nastup cimbalista i folkloraša, a u nedjelju, po prvi puta kao i likovna kolonija, vozit će se biciklijada na ruti Draganci – Podravske Sesvete – Mekiš – Rekreativni centar Karaula.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content