Novosti

DANI OPĆINE VIRJE 2014.

Ovogodišnji MARTINJSKI DANI Općine Virje – Manifestacija duha, kulture, gospodarstva, sporta i druženja, obilježit će se od 5. do 15. studenoga bogatim programom iz kojeg izdvajamo:

– u srijedu 5. studenoga – u prostorijama OŠ Virje od 10 sati održat će se KAJKAVSKI ETNOGRAFSKI KVIZ.

– u četvrtak 6.studenoga – u Narodnoj knjižnici virje bit će upriličena Martinjska pričaonica za djecu predškolskog uzrasta s početkom u 10 sati, te u prostorijama OŠ Virje u 19 sati – Predmartinjska večr kulture.

– u petak 7. studenoga u Kolodvorskoj ulici u Virju od 10.30 sati započet će druženje na sajmištu uz Franju Barića i Podravce, te navečer od 20 sati u Društvenom domu SELSKA ZABAVA.

– u subotu 8.studenoga od 9 sati – GalerijaTišljar, Narodna knjižnica i Zavičajni muzej Virje imat će DAN OTVORENIH VRATA, dok će u ulici Đure Sudete od 9.30 sati započeti Martinjski sajam rukotvorima i domaćih proizvoda, te od 10.30 ispred Društvenog doma Virje Promendani koncert limene glazbe DVD-a Virje, potom od 11 sati u Društvenom domu započet će Prodajna Izložba kolača Udruga žena s područja Općine Virje i otvorenje Izložbe uradaka Dječjeg vrtića ZRNO iz Virja, nastup Skupine Iskrice Društva Naša djeca i polaznika Dječjeg vrtića, također točno u podne na prostoru ispred Društvenog doma bit će upriličeno Natjecanje MARTINJSKA FIŠIJADA i Martinjska šetnja vinskom stazom, Nogometna utakmica u sportskom parku Podravec od 14 sati -međužupanijska liga između NK Podravca i NK Slatine.

Također u subotu 8. studenoga u 14 sati u školsko-spportskoj dvorani u virju započet će i Martinjski Kup “Dušana Koščića” – vatrogasno natjecanje, potom od 17.30 u Lovačkom domu Krštenje mošta uz degustaciju, te nakon toga u Župnoj crkvi Sv. Martina u 18 sati Sveta misa, nakon čega će u 19 sati u Društvenom domu biti održan Cjelovečernji koncert HPD-a Ferdo Rusasn povodom 130.obljetnice Društva.

Ovogodišnji MARTINJSKI DANI Opine Virje nastavljaju se u nedjelju 9.studenoga “6-im Kupom Općine Virje u gađanju glinenih golubova” na Streljani Lovačke udruge Virje od 11 sati, nakon čega će od podneva biti uprilićeno druženje na sajmištu s virovskim konjanicima, dok je za 13 sati planirana Svečana Sjednica HPD-a Ferdo Rusan u Društvenom domu virje, nakon čega slijedi u 18 sati sveta misa u Crkvi Sv. Martina, a istovremeno i u skolsko-sportskoj dvorani Završnica 8-og Vuličnog malonogometnog turnira Općine Virje i proglašenje pobjednika.

Program se nastavlja u utorak 11.studenoga polaganjem vijenaca pod Središnji križa na Mjesnom groblju Virje s početkom u 9.30 sati, potom ispred OŠ krenut će u 10.30 svečana povorka kroz mjesto, nakon čega će u Župnoj crkvi Sv. Martina prije svete mise u 11 sati biti upriličen Scenski prikaz Dobročinstva Sv. Martina.

Istog dana u 13 sati bit će u Društvenom domu Virje održana Svečana sjednica Općinskog vijeća i navečer sveta misa u župnoj crkvi u 18 sati.

Ovogodišnji program MARTINJSKIH DANA Općine Virje završit će u subotu 15.studenoga MARTINJSKIM KUP-om u košarci za djevojčice do 12 godina u skolsko-sportskoj dvorani Virje s početkom u 10 sati i potom navečer od 18 u Društvenom domu Svečanom sjednicom Društva NAŠA DJECA Virje povodom njihove 60-e obljetnice.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content