Novosti

Đurđevac na 113. mjestu u RH po transparentnosti JLS

Treći put zaredom GONG i Udruga gradova proveli su istraživanje transparentnosti i odgovornosti svih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj – njih 576.
 
Istraživanje je provedeno u razdoblju od kraja lipnja do početka listopada 2014., a rezultati se temelje na pregledu službenih internetskih stranica, uvidu u Poslovnike i Statute, anketnom upitniku, zahtjevu za pristupom informacijama te telefonskom pozivu na centralu gradova, općina i županija. Prema svemu tome iz naše KK županije Koprivnica je na visokom 8.mjestu, Križevci na 24.mjestu a grad Đurđevac na 113.mjestu. Od susjednih općina, visoko je općina Pitomača, na 27.mjestu. Bolja od susjedne Pitomače u RH je samo općina Belica. Na prvom mjestu u RH po transparentnosti i odgovornosti JLS je grad Rijeka.
Ciljevi istraživanja bili su utvrditi aktualnu razinu transparentnosti i odgovornosti jedinica lokalne i regionalne samouprave, usporediti nalaze u odnosu na prethodna istraživanja i detektirati trendove te konačno, potaknuti višu razinu transparentnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave. Istraživane dimenzije ostale su nepromijenjene: (1) Javnost rada predstavničkog tijela, (2) Javnost rada izvršne vlasti, (3) Pravo na pristup informacijama, (4) Suradnja sa zajednicom te (5) Mjesna samouprava.
Cijelu rang listu gradova i općina pogledajte na linku ispod.
LOTUS-2014-Rang-lista
 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content