Novosti

Đurđevački Dom za starije osobe za sada samo na papiru

Gradsko zemljište preko puta POS-ovih zgrada u Škurdijevoj ulici već je davno osigurano, gotovi su idejni projekti, ima zainteresiranih investitora za gradnju, Grad je učinio sve potrebne pripremne korake i uložio sa zemljištem blizu sto tisuća kuna, ali na svoj Dom i lijepu starost u uređenom domskom prostoru đurđevačkih 300 zainteresiranih umirovljenika, sudeći po svemu, još dugo neće moći računati.

Državni proračun bi, kao i u slučaju koprivničkog Doma za stare i nemoćne osobe, trebao umirovljenicima pomoći u plaćanju ekonomske cijene koštanja smještaja, koja iznosi blizu 5.000 kuna. Za sada za to nema naznaka.
Sve je to pojašnjeno đurđevačkim umirovljenicima na prezentaciji idejnoga rješenja Doma za starije osobe u Đurđevcu čija izrada je koštala 68.750,00 kuna a sufinaciran je novcem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 60.000,00 kuna. Projekt je izradila i prezentirala đurđevačka tvrtka STUDIO HM za graditeljstvo i usluge.

Za sada 300-tinjak zainteresiranih za smještaj u njemu iz Grada Đurđevca i susjednih općina nisu zadovoljni naznakama da će do državnog sufinanciranja teško biti doći. Osjećaju se, kako je rečeno, kao građani drugoga reda. Na Dom za stare i nemoćne u Koprivnici čeka se najmanje tri godine, što nažalosti mnogi ni ne uspiju dočekati, a kvaliteta smještaja i sadržaja po privatnim domovima mnoge ne zadovoljava.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content