Novosti

Đurđevčanke su se za Dan žena priključile velikoj hrvatskoj humanitarnoj akciji

Članice Foruma žena Grada Đurđevca, na subotnjoj tradicionalnoj zabavi povodom Međunarodnog dana žena, ni ove godine nisu iznevjerile svoje naglašeno humanitarno djelovanje. Animirale su svoje goste na zabavi i preko društevnih igara i dobrovoljnih priloga prikupile 1680 kuna.

Time su se prve na području Koprivničke-križevačke županije, a među prvima i u Hrvatskoj, pridružile Udruzi Europa Donna Hrvatska i njihovoj velikoj hrvatskoj humanitranoj akciji „Darujmo ružičasti život“.
– Ove godine želimo pomoći ženama s rakom dojke, jer smo se povodom Međunarodnog dana žena priključile hrvatskoj kampanji za kupnju linearnog  akceleratora za jedokratno zračenje. Poznato je da nakon operacije raka dojke, da bi se spriječilo vraćanje bolesti, žene moraju na 20 do 30 zračenja, što neće biti potrebno ako se tijekom operacije upotrijebi linearni akcelerator za jednokratno zračenje. Točnije već za vrijeme operacije ispod mišića gdje je bio tumor, stavlja se pločica kao zaštita da se ne ozrače pluća i sprijeće brojne nuspojave. Za sada ga nema ni jedna hrvatska bolnica, akcija za prikupljanje potrebnih 800.000 eura trajat će cijele godine, a mi ćemo svoj skromni prilog s naše zabave uplatiti na račun Europe Donna Hrvatska, naglasila je Mirjana Mišulin, predsjednica Foruma, sigurna da će akcija za prikuljanje novaca za tu nakanu u Đurđevcu još biti.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content