Novosti

Edukacija djece u Đurđevcu

U srijedu, 20. kolovoza, od 10 do 12 sati, na poligonu za bicikliste OŠ „Grgur Karlovčan“ Đurđevac, u sklopu programa Gradske knjižnice Đurđevac „Ljeto u knjižnici 2014.“, Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko – križevačke, Policijska postaja Đurđevac, Autoklub Đurđevac i Biciklistički klub Đurđevac održali su edukativno predavanje djeci i njihovim roditeljima o sigurnom upravljanju biciklom u prometu.

U sklopu edukativnog predavanja policijska službenica i tajnik Autokluba Mijo Krešić upoznali su djecu, ali i njihove roditelje, s dijelovima bicikala bitnima za sigurno sudjelovanje u prometu, važnošću korištenja postojećih biciklističkih staza/ traka, reflektirajuće biciklističke odjeće odnosno reflektirajućih prsluka, pravilnim korištenjem biciklističkih kaciga, značenjem znakova što ih policijski službenici daju prilikom regulacije prometa, značenju svjetala semafora i prometnih znakova, te prometovanju na raskrižjima.

U sklopu predavanja predstavnik Biciklističkog kluba Đurđevac Mijo Jakupović djeci je iznio svoja iskustva o sudjelovanju u prometu biciklom, te ukazao na važnost ispravnosti bicikala, korištenja zaštitne kacige i reflektirajućih prsluka, te pravilno sudjelovanje u prometu na cestama.

Nakon edukativnog predavanja, djeca su upravljanjem biciklom na poligonu pokazala naučeno. Po završetku edukativnog predavanja kontakt-policajac Policijske postaje Đurđevac izvršio je registraciju bicikala prisutnih.

Djeca koja su prisustvovala rečenoj edukaciji, u cilju njihovog što sigurnijeg sudjelovanja u prometu, nagrađena su bljeskalicama za bicikle. Edukativnom predavanju prisustvovalo je 21 dijete, te  njihovi roditelji.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content