Novosti

Ema Juričić i Vilim Muršić zlatni u Sloveniji


Na međunarodnom karate turniru „Maribor Open 2013“ koji se održao u subotu 19.10. u Sloveniji te gdje je sudjelovalo 40 klubova sa ukupno 300 natjecatelja iz 5 zemalja (Slovačka, Srbija, BiH, Slovenija i Hrvatska), karatisti Đurđevca su ponovno postigli sjajne rezultate.

Ema Juričić je osvojila dvije zlatne medalje u dvije kategorije (mlađe učenice +30 kg i učenice -35kg), Vilim Muršić jednu zlatnu u kategoriji juniora i jednu brončanu medalju u kategoriji kadeta, a Fabijan Muršić jednu srebrnu medalju u kategoriji juniora.

Ema je u kategoriji mlađih učenica pobijedila dvije predstavnice Slovenije sa rezultatom 8:0 dok je u kategoriji učenica u polufinalnoj borbi pobijedila predstavnicu iz Pazina sa 2:0, a u finalnoj borbi predstavnicu iz BiH također sa 2:0. Nažalost, u polufinalnoj borbi u kategoriji učenica Ema je prilikom pokušaja da zada dvostruki udarac nogom, bila gurnuta od protivnice te je nezgodno pala na ruku i ozlijedila se. Iako ozlijeđena nastavila je borbu i pobijedila čime je izborila plasman u finale koje je bilo upitno zbog navedene ozljede. Nakon pregleda doktora na turniru koji je ustanovio da je došlo do nategnuća tetiva na ruci i u konzultaciji sa trenerom Ema je stisnula zube i odlučila da želi odraditi i finalnu borbu u kojoj je bila odlična i pobijedila predstavnicu iz BiH čime je osvojila prvo mjesto. Želimo Emi brzi oporavak kako bi mogla nastupiti u nedjelju 27.10. na domaćem terenu na turniru Đurđevac Open 2013.

Vilim je isto tako bio odličan u svojim nastupima te je osvojio jednu zlatnu i jednu brončanu medalju.

Umalo je osvojena i četvrta zlatna medalja, ali unatoč odličnoj borbi Fabijan je u finalu iako dominantniji bio oštećen od strane sudaca koji su nakon rezultata 0:0 preglasavanjem odlučili da je nažalost protivnik iz Slovenije bio bolji.

Sa našim natjecateljima je bio trener dr. Nenad Muršić, a članovi kluba posjet turniru su također iskoristili kako bi podijelili pozivnice za 4. po redu međunarodni turnir Đurđevac Open 2013. koji će se održati sljedeću nedjelju 27.10.2013 u sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu s početkom u 9,45 sati.

Pozivaju se svi građani grada Đurđevca i okolice da se pridruže i dođu navijati za naše natjecatelje te da na taj način pomognu osvojiti što više medalja. Ulaz je za sve besplatan. Iskoristite nedjeljno popodne za jednu divnu predstavu u organizaciji našeg đurđevačkog kluba.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content