Novosti

General Mladen Markač srdačno dočekan u Županiji

Samo tri dana nakon što je na svečanoj sjednici Županijske skupštine dobio titulu počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije kojoj nije mogao biti osobno prisutan prošloga petka, general pukovnik Mladen Markač jučer se čelništvu Županije i braniteljima od kojih je krenuo prijedlog za ovu počasnu tutulu, došao osobno zahvaliti. Pred zgradom Županije dobrodišlicu mu je poželjela Milica Fuček, predsjednica Županijske skupštine, a u Županiji župan Darko Koren s oba dožupana Ivanom Palom i Darkom Sobotom, te suradnicima.

– Rođeni sam Đurđevčan, Picok i po tome sam poznat. Odaje me moj naglasak kojega se nikad neću moći osloboditi, a i ne treba jer to znači odustati od svojega bića. Svi me po tome poznaju i ja sam na to ponosan, rekao je general Markač, nakon što mu je župan zahvalio kao najvećem ambasadoru Županije i pojasnio razloge za dodijelu titule počasnog građanina Županije upravo njemu.

– Izuzetno sam počašćen što sam ovakvo priznanje dobio kod svoje kuće. Dobio sam mnoga priznanja, ali ovo je posebno važno za mene jer su to dali meni moji Podravci, ljudi gdje sam je rođen, gdje sam živio i to je za mene nemjerljiva nagrada. Obećati ću da ću se odužiti svim građanima svojim radom, čineći dobra djela, želeći pomoći onima kojima je najteže.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content