Novosti

Glazbena božićna bajka na Blagdanskom koncertu

Tradicionalni blagdanski koncert održan je jučer u Sportskoj dvorani u Đurđevcu, te je još jednom potvrdio kako u ovom malog gradu postoji glazbeni potencijal s kojim se može napraviti cjelovečernji kulturni program, a bez poznatih estradnih zvijezda. Tome su svakako pridonijeli mladi školovani glazbenici i koreografi koji su dobrim vođenjem otkrili i stvorili niz interpretatora pjesama i plesa.

Pred dvoranom ispunjenom do posljednjeg mjesta skoro dva sata trajala je glazbena božićna bajka s najljepšim hrvatskim blagdanskim pjesmama i plesovima, ali i svjetskim evergreenima. Svatko od izvođača nastojao se predstaviti u što boljoj i originalnijoj interpretaciji i koreografiji što im je i uspjelo.

Đurđevačka publika skoro dva sata uživala je u izvedbama Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, KUd-a Petar Preradović, Ženskog vokalog sastava “Đurđevčice”, Udruge cimbalista RH, Zbora Župe sv. Jurja, Zbora Udruge umirovljenika grada Đurđevca, Djevojačkog zbora Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, te Matije Vogrinčića, Ivane Senjan, Mateja Baltića, Dore Trogrlić, Lucije Kolarević, Marte Šelimber, Irene Kožar.

Blagdanski koncert završio je pjesmom “Zvončići” koju su zajednički izveli svi izvođači na pozornici i publika na tribinama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content