Novosti

Glazbeno ljeto u Đurđevcu

I ove godine u organizaciji Turističke zajednice održava se Glazbeno ljeto. Kroz četiri glazbene večeri posjetitelji će moći uživati u pop, rock i tradicijskoj glazbi, te u dječjoj glazbenoj večeri.

Jučer je u Đurđevcu počelo ovogodišnje Glazbeno ljeto, pa su dobro učinili oni koji su sinoćnje toplo i nedjeljno večer odlučili provesti u novouređenom atriju utvrde Stari grad. Na samom početku prisutne su pozdravili i zaželjeli im dobru zabavu: predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica i Mario Fuček ispred TZ-a . Turistička zajednica kao organizator  glazbenih večeri je na prvoj ljetnoj večeri pripremila  “Starogradsku glazbenu večer” tijekom koje su u  prepunom atriju nastupili: Đurđevčice, Duo Sonorus- duet Lucije i Jure Jakelića, te Dora Trogrlić i Sonja Domitrović.

Bitno je naglasiti da Glazbeno ljeto ima i humanitarni karakter, pa svi koji uživaju u glazbi mogu ostaviti i mali dobrovoljni prilog članovima Udruge za osobe s mentalnom retardacijom. Oni svoje kreativne uratke nude na prodaju za vrijeme nedjeljnih glazbenih večeri, a prilozi od prodaje će biti usmjereni za podizanje kvalitete života i rada članova njihove Udruge. 

 17. kolovoza 2014. godine  održat će se “Glazbena večer na trgu”, a nastupiti će: Udruga cimbalista RH i Milenij. 24. kolovoza slijedi “Dječja glazbena večer” na kojoj će sudjelovati mnogobrojni izvođači. Dok će 29. kolovoza 2014. “Rock glazbena večer u Boriku” zatvoriti ovogodišnje glazbeno ljeto sa izvođačima: Autoput, Breakdown i Cradle Rock.GLAZBENO-LJETO-20144-page-001-2-723x1024

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content