Novosti

Gruntovnica ipak ostaje u Đurđevcu

Nakon višegodišnje prepiske, a posljednjih nekoliko mjeseci prosvjedovanja i posjećivanja iz Grada Đurđevca,  iz Ministarstva pravosuđa, s potpisom ministra Orsata Miljanića, došlo je dugoočekivano Rješenje. Zemljišnoknjižni odjel, odnosno Gruntovnica ipak ostaje u Đurđevcu.

Gradonačelnik Slavko Gračan s tom je informacijom u ponedjeljak prvo htio pred gradske vijećnike, a onda je odlučio da se, nakon negodovanja i nezadovoljstva Đurđevčana i stanovnika đurđevačke Podravine što su nakon više od 150 godina ostali bez čitavog pravosudnog sustava, Rješenje ipak podastre đurđevačkoj javnosti.

Rješenjem se utvrđuje:

1. Da se Stalna služba u Đurđevcu spaja sa Općinskim sudom u Koprivnici i prestaje s radom dana 31. ožujka 2013.

2. Zemljišnoknjižni odjel dosadašnje Stalne službe u Đurđevcu nastavlja s radom 1. travnja 2013., i osniva se kao poseban zemljišnoknjižni odjel Općinskoga suda u Koprivnici sa sjedištem u Đurđevcu, Ulica Đure Basaričeka 12, a za katasterske općine: Budančevica, Budrovac, Ferdinandovac, Hampovica, Kalinovac, Kloštar Podravski, Kozarevac, Miholjanec, Mičetinac, Molve, Podravske Sesvete, Prugovac, Severovci, Sirova Katalena, Suha Katalena, Sveta Ana, Virje, Čepelovac, Đurđevac i Šemovci.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content