Novosti

Hrvatske kadetkinje izborile nastup na Europskom prvenstvu

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Hrvatske izborila je u nedjelju u Koprivnici plasman na Europsko prvenstvo u Makedoniji.
Pred 150 gledatelja u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani Hrvatska je ostvarila sigurnu pobjedu protiv reprezentacije Bjelorusije i tako osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini 8.
Samo u početnih sedam minuta Bjelorusija je bila ravnopravan suparnik, nakon toga hrvatske su rukometašice ubacile u višu brzinu i osigurale pobjedu.
– Nismo baš dobro ušli u utakmicu, mislili smo da smo sve riješili i prije nego što smo izašli na teren. Napravili smo dosta pogrešaka, ali imat ćemo vremena to ispraviti. Najvažnije je da smo pobijedili i ostvarili plasman na Europsko prvenstvo – rekao je izbornik hrvatskih kadetkinja Ivan Jerković.
U utakmici s Bjelorusijom Hrvatsku je predvodila Tena Japundža s 13 pogodaka, dok je Iva Papac dodala sedam golova.
Hrvatska je u skupini 8 osvojila četiri boda i prvo mjesto, te se jedina plasirala na EP. Druga je Bjelorusija sa četiri boda, a posljednja je Latvija bez bodova.
HRVATSKA – BJELORUSIJA 36:26 (20:14)
HRVATSKA: Bešen (2), Ećimović (6+2); Japundža 13(5), Karlovčan 2, Franušić, Mikolić 2, Pletikosić 2(2), Kalčić 5, Buljan, Lukić 1, Mrđen 2, Papac 7, Jurlin, Kapetanović, Dobrić 1. IZBORNIK: Ivan Jerković.
BJELORUSIJA: Paško (12), Bašava, Ramančuk (1); Jelisejeva, Jančevič 7(1), Kuleš, Kaškevič 3, Rabčanka, Kraučanka 2, Haurilik 2, Trizno 2, Miazujeva, Tsiabus 4, Misijuk 5(1), Artsem 2. IZBORNICA: Olena Gusieva.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content