Novosti

Hrvatski olimpijski dan obilježen u područnim školama

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić, Nadom Petrović i Senkom Zobunđija obilježile 12. rujna 2012. Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti.
Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje su održale učiteljica Nada Petrović i učiteljica engleskog jezika Maja Mlinarić Horvat, ujedno ponavljajući s učenicima vokabular na engleskom jeziku. Nakon predavanja, učenicima je bio gost u razredu profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Ivor Bolteković-Tkalec te im govorio o važnosti bavljenja sportom, sportskom ponašanju i zdravoj prehrani za pravilan rast i razvoj djeteta.
Nakon učenja, učenici i njihove učiteljice su u pratnji gospodina Slavka Horvata, Dražena Šemovčana i Ivora Boltekovića-Tkaleca uz olimpijsku zastavu odšetali do nogometnog igrališta u Čepelovcu gdje su doručkovali i pripremili se za održavanje pete po redu Male olimpijade učenika područnih škola.
Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u tri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:
Učenici prvog razreda skakali su u vrećama. Prvo mjesto osvojili su Ena Pleško i Karlo Lebinec iz PŠ Čepelovac. Drugo mjesto osvojili su Tena Đukić i David Zebec iz PŠ Budrovac. Treće mjesto osvojili su Matea Zebec iz PŠ Budrovac i Antonio Jušta iz PŠ Mičetinac. Medalje i prigodne majice najuspješnijima podijelili su gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan i predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, gospodina Slavko Horvat.
Učenici drugog razreda bacali su lopticu u cilj. Zlatnu medalju osvojili su Lucija Kovačev iz PŠ Budrovac i Karlo Kovač iz PŠ Čepelovac. Srebrnu medalju osvojili su Marta Globan i Dorijan Augustinović iz PŠ Sirova Katalena. Brončanu medalju osvojili su Mateja Škrinjar iz PŠ Čepelovac i Ivan Pajtak iz PŠ Mičetinac. Medalje i majice malim olimpijcima podijelili su predsjednik Nogometnog kluba Vinogradar, gospodin Dražen Šemovčan i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, Željko Orač.
Učenici trećeg razreda skakali su u dalj s mjesta. Prvo mjesto osvojili su Ema Čorba iz PŠ Čepelovac i Tomislav Čukljaš iz PŠ Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Ana Bajsar iz PŠ Sirova Katalena i Luka Perčulija iz PŠ Budrovac. Treće mjesto osvojili su Ružica Gavrić i Borna Zglavnik iz PŠ Sirova Katalena. Najuspješnijim natjecateljima medalje i majice podijelili su učiteljica u mirovini Dorotea Kovač i profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Ivor Bolteković-Tkalec.
Sretni i uzbuđeni, nagrađeni učenici tješili su svoje prijatelje koji nisu osvojili nagrade riječima: Nije važno pobijediti, već je važno sudjelovati i time pokazali da imaju veliko i toplo srce.
Hvala svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac koje su pomagale u organizaciji i provedbi susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane.

Izvor: www.djurdjevac.hr.

[nggallery id=7]

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content