Novosti

I Grad Đurđevac ove subote u „Zelenoj čistki“ za čišći Borik

Odred izviđača Picoki Đurđevac ove godine se priključuje zajedničkoj jednodnevnoj hrvatskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada “Zelena čistka” i poziva svoje sugrađane da im se priključe u najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj. U sklopu njega đurđevački izviđači organiziraju ove subote 20. travnja 2013., akciju čišćenja Park šume Borik i time zajednički doprinose zdravijim plućima Grada, čišćim i ljepšim šetačkim i šumskim površinama, njegovoj trim-stazi i okupljalištu sportaša, a time i uređenijem okolišu najužeg gradskog središta.

Okupljanje je u 9.30 sati u prostorima izviđača na ulazu u Borik, a zainteresirani volonteri i zaljubljenici u prirodu sa sobom trebaju ponijeti vreće za smeće i rukavice.
Zajedničkoj jednodnevnoj akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani su za očišćeni i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu, poručuju članovi OI Picoki Đurđevac i pri tom podsjećaju na izvrsne rezultate prošlogodišnje akcije u koju se uključilo 41.558 volontera, 161 jedinica lokalne samouprave i u kojoj je očišćeno čak 3.746 tona otpada.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content