Novosti

Informacije iz PU Kc-kž

Povodom „Međunarodnog dana žena“, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac darivanjem jaglacima ugodno su iznenadili vozačice prilikom redovite kontrole.

Đurđevačkim policajcima cilj je bio simboličnim darivanjem čestitati im njihov dan, poželjeti im sigurnu i ugodnu vožnju te ih prigodnim letcima dodatno potaknuti na odgovorno i pozitivno ponašanje u prometu.

Prema statističkim pokazateljima Policijske uprave koprivničko – križevačke, žene sudjeluju u manjem broju u prometnim nesrećama, odnosno čine prekršaje, u odnosu na ukupan broj vozača. U pravilu su to blaži prometni prekršaji, a među najčešćima su izbjegavanje korištenja sigurnosnih pojasa, nepropisna uporaba mobitela za vrijeme vožnje i slično.

Policijski podaci govore da su Đurđevčanke za upravljačem znatno obazrivije i pažljivije u prometu pa su time i svojevrsni promicatelji sigurne vožnje i ispravnog ponašanja u prometu.

U subotu, 8. ožujka, osoba s križevačkog područja dragovoljno je predala sedam bombi, 2,5 kg plastičnog eksploziva, 200 grama TNT-a, osam nabojnika za automatsku pušku i tri komada dopunskog punjenja za minobacačku granatu.

Na ovaj način osoba je izbjegla moguće kaznene sankcije, a isto tako je otklonila opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj općoj sigurnosti.

U nedjelju, 9. ožujka, oko 23.20 sati u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici, nepoznati počinitelj je otuđio osobni automobil parkiran u dvorištu obiteljske kuće s ključevima u kontakt bravi.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim vozilom.

Policijska uprava Koprivničko-križevačka

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content