Novosti

Isplaćene potpore u iznosu od 350.180 kn za poticanje poduzetništva

Grad Đurđevac je početkom godine objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva kroz raspisanih 11 mjera. Do kraja 2015. godine odobren je 31 zahtjev te je Grad sufinancirao ulaganja u ukupnom iznosu od 350.180 kuna.

Najčešća korištena mjera bila je poticanje ugradnje strojeva i opreme u maksimalnom iznosu do 10.000 kuna subvencije bez PDV-a. Ovakvim tipom poticanja poduzetništva postiže se povećanje konkurentnosti, bolja opremljenost i povoljnija poduzetnička klima na području Đurđevca, što će se pozitivno odraziti  na budućnost i širenje gospodarstva kako na području grada Đurđevca tako i okolnih mjesta.

U cilju dodatnog razvoja plasteničke proizvodnje povrća koja predstavlja veliki potencijal za razvoj đurđevačkog gospodarstva Grad je uveo i program sufinanciranja nabave plastenika i staklenika kroz koji su povrtlari mogli ostvariti potporu do 35 tisuća kuna ili maksimalno do 50 posto vrijednosti opreme, za ovu mjeru zaprimljeno je i odobreno 7 zahtjeva.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio