Novosti

“Kako je Potjeh tražio istinu” u Đurđevcu

Pozivamo vas na kazališnu predstavu “Kako je Potjeh tražio istinu” u subotu 15.03.2014. godine!

Potjeh je nastao u suradnji šestero djece i dva odrasla glumca koji su ravnopravno i kroz improvizaciju stvarali glazbu i scene. Svaki član ove predstave ima svoj instrument.
Predstava je ujedno redateljsko istraživanje i kreativna poduka za odrasle od strane djece, a prigodna je za sve uzraste.

“Kako je Potjeh tražio istinu” priča je o pravednosti i smislu. Priča je to o vrijednostima koje ponekad ne prepoznajemo i koje tek možemo spoznati kad zaista upoznamo sebe. Tada znamo da je naš život u našim rukama i da smo sami kreatori svoje sudbine.
Ovo je priča koja će vas povesti na putovanje prepuno pitanja kojima se danas rijetki bave. Pitanja su teška jer nas tjeraju na odluke koje nužno sa sobom nose posljedice; pitanja nas suočavaju sa istinom da je svatko ponaosob odgovoran za zdravlje i rast zajednice u kojoj živimo. Svatko ima odgovornost i priliku čuvati Sveti plamen u svom srcu.
Tražeći tako istinu, čovjek može naići na razna stvorenja i svjetove. Šuma skriva mnoge tajne….. A dobro i zlo u svijetu se prirode nadopunjuju…i žive zajedno, poučavajući nas ravnoteži.

Uloge:

Potjeh – Laura Kovačević
Bijes Potjehov – Angelika Marija Pejić
Ljutiša – David Kuzmić
Bijes Ljutišin – Ema Vlahović
Marun – Dorotea Globan
Bijes Marunov – Roana Fuk
Bjesomar – Karlo Kučanda
Svarožić – Ivan Čolig

Scensko svjetlo: Krešo Kovačev
Ton: Mladen Pravedan
Kostimi: Renata Valec
Glazba: Karlo Kučanda, gost- Marina Bažulić
Scenografija: Karlo Kučanda, uz pomoć Daria Kuzmića i Dragice Kučanda
Likovno oblikovanje: Tomislav Turković
Šminka: Nina Švaco

Velika zahvala prilikom organizacije ove predstave upućuje se Bistri d.o.o. na sponzorstvu, a  posebna zahvala gospođi Duški na toplom prostoru za rad i podršci u najtežim trenucima; svim mamama i tatama od srca hvala na velikodušnoj pomoći u svim tekućim pitanjima, članovima gradskog kazališta Đurđevac, radiju Bjelovar, Podravskom radiju, Renati Valec, Zdravku Kučandi, Jumbi, Danijelu Dugini, Mladenu Pravednome i Kreši od Kovača, veliko hvala Marinku Ivaniševiću na prilici i gostoprimstvu, hvala starom Gariju na gitari, puno hvala Dariu Kuzmiću na podršci i pomoći.

Predstava će se održati u Domu kulture u Đurđevcu s početkom u 18,00 sati!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content