Novosti

KARATE KLUB ĐURĐEVAC

Na kraju ovogodišnje sezone Karate klub Đurđevac održao je 22.12.2014 u maloj dvorani Osnovne škole Grgur Karlovčan polaganje za pojaseve kojem je pristupilo 19 članova kluba u dobi od 5-13 godina.

Polaganje je održano pod stručnim okom Luke Cestara, licenciranog ispitivača HKS-a i našeg dugogodišnjeg člana i trenera dok su podršku našim najmlađim članovima došli dati roditelji.

Za žuti pojas položili su Una Dujmović, Lorena Čorba, Lucija Jančijev, Andrej Vukobradić, Dino Klarić i Matija Paloš

Za narančasti pojas položili su Antonia Pavlović, Antonio Slavinić, Matija Špoljar i Paulo Fridrich

Za crveni pojas položili su Marla Ana Hrpalo i Ivan Juričić

Za zeleni pojas položili su Ina Posavac, Lana Hrvoić, Mateja Prevedan, Jan Posavac, Jurica Švraka i Valerio Prevedan

Za plavi pojas položila je Ema Čorba

Svi karatisti su opravdali naše povjerenje te su na iznenađenje okupljenih roditelja pokazali da suvereno vladaju karate vještinama te im ovim putem još jednom čestitamo na položenim pojasevima.

Kako je to izgledalo možete vidjeti na Facebook stranicama Karate kluba Đurđevac.

Ovime smo obilježili završetak ovogodišnje sezone koja je bila najuspješnija u dosadašnjoj povijesti kluba.

Ukupno smo u 2014. godini osvojili 176 odličja – 52 zlatne, 46 srebrnih i 78 brončanih medalja na 25 turnira od čega 20-ak njih je bilo međunarodnog karaktera.

– na početku 2014. Ema Juričić proglašena je najperspektivnijom sportašicom Grada za 2013. dok je ženska sportska ekipa proglašena najboljom sportskom ekipom za 2013. god.

– na državnom prvenstvu u Nedelišću 08.03.2014 osvojili smo 3 državne medalje; Ema Juričić je postala državna prvakinja, Ema Čorba viceprvakinja, Jan Posavac je osvojio 3. mjesto, a Mateja Prevedan je osvojila 5. mjesto dok smo kao klub osvojili visoko 4. mjesto od ukupno 63 kluba po broju osvojenih odličja.

– uspješno smo organizirali 5. međunarodni turnir Đurđevac Open na kojem je sudjelovalo 351 natjecatelja iz 28 klubova i 3 države (Hrvatska, BiH i Mađarska)

– na svečanoj sjednici Grada Đurđevca povodom Dana Grada dobili smo Zlatnu plaketu “Sveti Juraj” kao priznanje za dosadašnja sportska postignuća.

– najbolji rezultat u 2014. godini ostvarila je Ema Juričić koja je kao reprezentativka Hrvatske osvojila 1.mjesto u borbama u kategoriji učenica do 40kg na Prvenstvu Balkana za djecu koje se održavalo u Istanbulu 14.06.-15.06.2014

– u kolovozu Ema dobiva službeni poziv od Okay Arpe svjetskog i evropskog prvaka iz Turske da kao predstavnica Hrvatske i prvakinja Balkana dođe na 11. međunarodni Palandoken turnir koji se održavao u gradu Erzurumu u Turskoj. Na ovom natjecanju Ema je nastupila sa još dvije predstavnice u mix timu Hrvatske, Kosova i Makedonije gdje su zauzele visoko 5. mjesto u konkurenciji 20 timova.

– zadnje natjecanje u ovoj godini završili smo sa turnirom u Varaždinu gdje smo kao klub ostvarili odličan rezultat zauzevši 2. mjesto u ukupnom plasmanu klubova od njih 48.

Osim navedenih rezultata sudjelovali smo u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama, bili smo domaćin i tehnički organizator KUP-a SZH te smo isto tako sudjelovali i prezentirali klub na Sajmu mogućnosti i Europskom tjednu kretanja.

Na državnom i međunarodnom nivou sa ponosom predstavljamo naš Grad i postali smo prepoznatljivi kao klub koji sa svojim radom i rezultatima stvara jednu odličnu generaciju karatista.

Čorba Ema, Fusić Niko, Hodalić Lara, Hrpalo Marla Ana, Hrvoić Lana, Jančijev Petra, Juričić Ema, Juričić Ivan, Martinčić Roko, Nemet Vinko, Pavlović Antonia, Pecikozić Gordan, Petrović Antonija, Posavac Ina, Posavac Jan, Prevedan Mateja, Prevedan Valerio, Skendrović Vanda, Slavinić Antonio, Švraka Jurica i Tomašek Tatjana su natjecatelji koji su sa svojim rezultatima 2014. godinu učinili najuspješnijom godinom u dosadašnjoj povijesti kluba i na tome im još jednom čestitamo i nadamo da će ovaj uspjeh biti dodatan poticaj da se ove mlade nade zadrže u karate sportu.

Isto tako pozivamo sve zainteresirane koji se žele baviti ovim plemenitim sportom da posjete naše treninge koji se održavaju u maloj dvorani Osnovne škole.

Predsjednik KK Đurđevac                                                          

Ivan Juričić                                                                                 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content