Novosti

Knjige odšetale od Gradske knjižnice do Vrtića

U prostorijama Dječjeg vrtića „Maslačak“ u Đurđevcu 28. siječnja 2014.  godine odvijao se prvi susret djece i „Bibliokofera“. Jedan zeleni kofer prepun priča i slikovnica odšetao je do Vrtića u prvi od mnogih posjeta koji će uslijediti.
U zajedničkom projektu Gradske knjižnice Đurđevac i Dječjeg vrtića „Maslačak“, oblikovana je posebna usluga male pokretne knjižnice – Bibliokofera – za grupnu posudbu slikovnica u prostoru Dječjeg vrtića. Uz to, tijekom godine provodit će se i niz aktivnosti za djecu, odgojitelje i roditelje, od kreativnih do informativnih.
Roditeljima će biti ponuđeni sadržaji o važnosti čitanja od najranije dobi, odgojiteljima podrška u odabiru knjižnične građe prikladne za dob djece, a djeci različiti sadržaji od pričaonica do kreativnih radionica.
Cilj je ovog projekta, pod nazivom „Knjige šetalice“, sustavnim izlaganjem djece predškolske dobi knjižničnim sadržajima i uslugama osmišljenim za njihovu dob, odgajati novu generaciju ljubitelja knjige i književnosti. Novu generaciju knjižničnih korisnika u digitalnoj eri.
Suradnjom ove dvije institucije zajednica je dobila dodatni sadržaj za svoje najmlađe.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content