Novosti

Koprivničanka Ivana Babić osigurala nastup na Olimpijskim igrama mladih!

Sjajan uspjeh postigla je Ivana Babić, članica Športskog streljačkog kluba Podravka. Ova mlada Koprivničanka u subotu je u Moskvi osvojila zlatnu medalju u disciplini zračna puška na 10 metara u juniorskoj konkurenciji, te osigurala nastup na Olimpijskim igrama mladih koje će se u kolovozu održati u Kini!
U kvalifikacijama je Ivana osvojila peto mjesto, sa samo 0,7 kruga iza prvoplasirane natjecateljice, da bi u napetom finalu odličnim gađanjem upisala 206,9 krugova i za dva kruga iza sebe ostavila aktualnu europsku prvakinju Austrijanku Nadine Ungerank.
– Presretna sam zbog osvojenoga zlata i kvote za nastup na Olimpijskim igrama mladih. U Mosku sam došla s ciljem da dobro odradim osnovni meč, da se borim i dam sve od sebe, a na kraju je sve ispalo predivno, ne samo kvota nego i zlato – poručila je Ivana iz Moskve.
Kvalifikacije za olimpijske igre mladih okupile su najboljih 60 natjecateljica iz 48 europskih zemalja, rođenih između 1996 i 2000 godine.
– Osvajanje kvote za nastup na Olimpijskim igrama mladih ogroman je uspjeh za Ivanu , s obzirom da Europa ima pravo samo na 6 kvota, a samo  jedna natjecateljica iz zemlje ima pravo na osvajanje kvote – bio je i više nego zadovoljan njen trener Renato Kovačić.
Ivana je pokazala da se od nje još puno toga može očekivati, a trener je već najavio da pored ovih kvalifikacija Ivanu u nedjelju očekuje natjecanje u mješovitim parovima, a u sklopu priprema za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u ponedjeljak.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content