Novosti

Mala „Legenda o Picokima“ uspješno izvedena u Uredu predsjednika dr. Ive Josipovića

Mala đurđevačka Legenda o Picokima, u spontanoj i razigranoj izvedbi 26-tero mališana Dječjeg vrtića Maslačak jučer je uspješno pokazana predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću, u njegovu Uredu na Pantovčaku. Pjesmom i scenskim pokretom mali su Đurđevčani, sa svojim tetama Katarinom Ružman i Marinom Kiš, te Renatom Kovačić i ravnateljicom Gabrijelom Golub, pokazali pokrovitelju „velike“ Picokijade, predsjedniku države, zakaj nam vele Picoki, ali i to da se u Gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu.

– Predsjednik RH dr. Ivo Josipović, tradicionalni pokrovitelj naše Picokijade, zbog blizine datuma ulaska RH u EU, te velikih radnih i protokolarnih obveza  vezanih uz to, nažalost ove godine, 29. lipnja neće moći doći na svečanost otvaranja Picokijade i scenski prikaz Legende o Picokima, izvijestio nas je gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, koji je jučer bio na čelu đurđevačke ekipe u Predsjednikovu uredu, kako bi ga i osobno pozvao na Picokijadu i Đurđevac.

– No, Đurđevac ipak predsjednika Josipovića može očekivati ove godine. Bit će to najvjerojatnije u jesen, najavio je gradonačelnik Lacković nakon jučerašnjeg razgovora s Predsjednikom u njegovu Uredu u kojem su vrtićevci predstavili svoj Grad Picoka u pravom svijetlu.

Izvor: www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content