Novosti

Mali Đurđevčani na terenskoj nastavi u Križevcima i Kalniku

Uz stručnu pratnji vodiča Zorana Homena, ravnatelja križevačkoga Gradskog muzeja, učenici i učitelji drugih razreda đurđevačke OŠ u sklopu terenske nastave zavičejem puno su naučili o Gradu Križevcima, te povijesnim i prirodnim znamenitostima Velikog Kalnika.

Razgledali su crkvu sv. Križa, Gradski muzej i Grkokatoličku katedralu. Tu su imali prilike vidjeti kasnobarokni mramorni oltar sv. Križa iz 1756. godine, rad Francesca Robbe, ljubljanskog kipara talijanskog podrijetla, zatim sliku Otona Ivekovića na luku svetišta s prikazom Krvavog sabora križevačkog.

– Njihov križevački domaćin učenike je upoznao s legendom o Kalničkim šljivarima, govorio im o Križevačkom saboru i drugim, znamenitom događaju iz povijesti križevačkog i kalničkog kraja, te pokazao etno-park s primjercima tradicionalne drvene arhitekture kalničkog Prigorja. Stari grad Veliki Kalnik učenici su promatrali i crtali iz podnožja, a na kraju su se i poigrali na livadi ispred starog grada i tako ugodno završili svoju posljednju terensku nastavu u ovoj školskoj godini, izvijestio nas je njihov učitelj Zoran Vidaković.

Izvor: www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content