Novosti

Mali glazbeni sastav iz Delova na državnim susretima

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u Dvorani „Preporod” u Dugom Selu, 5. listopada 2014. održan je 21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Na Susretu je nastupilo 10 tamburaških sastava iz Maruševca, Šandorovca, Zaboka, Laza Bistričkog, Draganića, Jalševec Nartskog, Varaždina, Karlovca, Gole i Delova.
Ove godine za Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 58 tamburaških orkestara i sastava iz 8 hrvatskih županija sa više od 1000 izvođača, a 19 najboljih (9 orkestara i 10 malih sastava) sudjelovalo je na državnim susretima. Susrete je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu Željko Bradić (predsjednik), Siniša Leopold i Ivan Potočnik.
Predstavnici naše Županije bili su mali glazbeni sastavi iz Delova i Gole. Udruga „Prekodravski zvon” iz Gole u kategoriji malih koncertnih sastava osvojila je treće mjesto, a članovi malog tamburaškog sastava KUD-a Delovi koji su se natjecali u kategoriji folklornih sastava, imali su vrlo zapažen nastup, te dobili visoke ocjene stručne komisije.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content