Novosti

Mali Kalinovčani pjevaju na KUKURIČEKU 2014.

Zbor osnovne škole Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca ove se godine odvažio i počeo snimati vlastite autorske pjesme. Tako su napornim radom i uspješnom suradnjom između roditelja i škole, uz pregršt uzbuđenja i veselja same djece, uspješno snimili već dvije pjesme.
Pjesma „Kraljevstvo Čokolada” snimljena je u profesionalnom studiju Davora Jendrašića. Prošla je na natječaju, te će biti predstavljena na festivalu Kukuriček u 2014. godini. Autor teksta je učiteljica glazbene kulture, Dijana Habijanec, dok je glazbu za naše „Školace” osmislio poznati mladi glazbenik, Igor Drvenkar iz Podravskih Sesveta. Solo dionice u pjesmi su snimili Elena Dautanec koja pohađa četvrti razred i Gabrijel Vucikuja koji pohađa treći razred naše škole. Velik dio pjesme je snimio ostatak zbora i time joj dao svoju puninu i završni oblik, a sama pjesma je plesnog karaktera, puna veselih i razdraganih dječjih glasova.
Tako će se naši „Kalnovečki Školarci” naći uz bok mnogih poznatih komercijalnih zborova i dječjih izvođača iz Hrvatske, ali i iz svijeta, što možete vidjeti ovdje: http://kukuricek.com/novosti/odabrane-skladbe-za-12-medunarodni-festival-kukuricek-2014/
Pjesma „Školo Lackovića Croate” je druga snimljena pjesma „Kalnovečkih Školaraca” i ona ujedno predstavlja himnu naše škole. Pjesma je snimljena u VOX studiju u Podravskim Sesvetama pod budnim okom Igora Drvenkara, koji joj je i osmislio aranžman. Autor teksta i glazbe je učiteljica Dijana Habijanec.
Solo dionicu u ovoj pjesmi izvodi Ozana Špoljar, učenica petog razreda, dok zbor pjeva u pripjevu, slaveći samu školu i veseli školski duh djece koja ju pohađaju. Festival Kukuriček se održava 22.6.2014. godine u sportskoj dvorani u Đurđevcu. Pozivamo sve mještane Kalinovca i okolice da nas podrže svojim dolaskom!!!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content