Novosti

Međunarodni dan darivanja knjiga u GK Đurđevac

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače, a volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kod istih probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu učimo najmlađe koliko je lijepo i važno pomagati.

Geslo akcije je „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” dok se akcija darivanja slikovnica organizira u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ .

Gradska knjižnica Đurđevac uključila se u ovu akciju od 14. do 21. veljače 2014. godine u sklopu koje su se poklanjale slikovnice i knjige najmlađim korisnicima, Područnoj školi za djecu s teškoćama u razvoju Đurđevac i Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac, a iste su dostavom knjiga obradovale učenice Strukovne škole Đurđevac zajedno sa svojom knjižničarkom Jasminom Rep. Naime, učenice Strukovne škole članice su čitateljskog kluba za mlade KnjigLjupke koji djeluje u sklopu naše knjižnice. Suradnja s Gimnazijom i Strukovnom školom Đurđevac zaista je odlična, a ovakve akcije su izuzetno značajne jer se svi ponekad trebaju prisjetiti kako je pohvalno činiti dobro.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content