Novosti

“Medveni den” okupio brojne izlagače i posjetitelje

Đurđevačka Pčelarska udruga Bagrem na Trgu svetog Jurja organizirala je manifestaciju Medveni den. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Lacković posebno istaknuvši da đurđevačko područje ima idealne potencijale za razvoj pčelarstva. Pozdravima se pridružio i predsjednik Pčelarske udruge Bagrem Tomislav Patačko te zamjenik župana Darko Sobota.
U bogatom programu nastupili su vrtićaraci iz Đurđevca, Molvi, Virja, Kalinovca i Novigrada Podravskog, školarci iz Đurđevca i Molvi te Puhački orkestar DVD-a Đurđevac. Posjetitelji su mogli degustirati med i proizvode od meda, sudjelovati u humanitarnoj akciji i istražiti gastro kutak.
Posebnost ovogodišnjeg Medvenog dena bila je promocija i prezentiranje medonosnog bilja i drveća te radionice na temu „Od pčele do meda“ u sklopu kojih se predstavilo sastavljanje i žicanje okvira, postavljanje satne osnove i vrcanje meda.
Ovogodišnji Medveni den okupio je preko 30 izlagača i brojne posjetitelje. Najpčelicom je proglašena Nika Frajt. Na kraju programa održana je svečana dodjela priznanja pčelarima. Za 35 uzoraka meda dodijeljeno je 17 zlatnih, 9 srebrnih i 9 brončanih medalja, a zlatnim šampionom izložbe proglašen je bagremov med Sanje Škurdije.¸Popis nagrađenih medara nalazi se u galeriji ispod teksta.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content