Novosti

Mladen Markač počasni građanin Koprivničko-križevačke županije

učer je na svečanoj sjednici Skupštine Koprivničko–križevačke županije obilježen Dan Županije i njen 20.-ti rođendan. Tim povodom počasnim građaninom županije proglašen je general Mladen Markač, koji nažalost zbog oporavka nakon bolesti po svoju nagradu nije mogao doći u Koprivnicu, pa je povelju u njegovo ime primio Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, koji je naglasio da je siguran da bi Mladen bio najsretniji da je osobno mogao doći u Koprivnicu, kako je to učinio odmah nakon povratka iz Haaga.

General Mladen Markač, koji je na ovogodišnjoj svečanoj sjednici povodom Dana Županije proglašen za počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije, u ponedjeljak 15. travnja Županiju će ipak osobno posjetiti. Prijem za generala Mladena Markača bit će priređen u 11,00 sati, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije, javljeno je iz Ureda župana.
Na svečanoj sjednici županijske Skupštine, Nagradu za životno djelo primio je križevački liječnik dr. Franjo Husinec, dok je nagradu Županije za iznimno postignuće u protekloj godini u ime Hotel Picok iz Đurđevca primio njegov vlasnik Rudolf Radiković, te rukometašica Podravke Vegete Miranda Tatari. Oni su odlučili svoje novčane nagrade dati u humanitarne svrhe. Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije ove su godine pripale đurđevačkom cimbulašu Andriji Maroniću, Društvu žena Kamengrad iz Starigrada, DVD-u Veliki Raven, predsjednici Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra Mariji Mraz iz Koprivnice, te Obrtničkoj školi Koprivnica.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content