Novosti

Na osmoj sjednici Županijske skupštine donesen rebalans proračuna

Osma sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županijske održana je u koprivničkoj gradskoj vijećnici u utorak, 25. ožujka. Na skupštini su vijećnici donijeli izmjene i dopune Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2014. godinu i ovim je rebalansom županijski Proračun povećan za 5,5 milijuna kuna.

Usvojena je Odluka o dodjeli za javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije pa će ove godine nagradu za životno djelo dobiti akademik mons. prof. emeritus dr.sc. Ivan Golub, jedan od najznačajnijih intelektualaca i književnika iz Podravine. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Županije pripala je dr.sc. Hrvoju Petriću iz Koprivnice, a nagrada za iznimno postignuće u protekloj godini ide Folklornom ansamblu Koprivnica. Podijelit će se i pet zahvalnica: Željku Sinjeriju, spec.med. biokemije iz Koprivnice, Društvu za uzgoj malih životinja „Križevci 1974.“, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Koprivnica, Hrvatskom pjevačkom društvu „Ferdo Rusan“ Virje i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križevci.

Najviše rasprave potaknule su Odluka o prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu „Bistra d.o.o“ i Odluka o kupnji poslovnih udjela u trgovačkom društvu „Piškornica d.o.o.“. U svom obrazloženju donošenja odluke o prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu „Bistra d.o.o.“ župan Koren je objasnio da Županija ima desetpostotni udio u ovoj tvrtki, a pošto je većinski vlasnik tvrtka „Radnik d.o.o.“ došlo se do zaključka kako ovaj županijski udio „više šteti većinskom vlasniku nego što koristi Županiji iz razloga što se po zakonu takva društva ne mogu kandidirati niti aplicirati bilo kakve natječaje za sredstva iz fondova Europske unije ukoliko je i najmanji postotak udjela javnog sektora u njima“. Većinom glasova ova je odluka usvojena. Prema riječima župana, Odluka o kupnji poslovnih udjela u trgovačkom društvu „Piškornica d.o.o.“ proizlazi iz višegodišnjih problema jednog od suvlasnika društva – Međimurske županije. Naime, ona ima dugove koji su se dosad popeli na više od 420.000 kuna pa se došlo na ideju da Međimurska županija prepusti jedan dio svog udjela za koji su zainteresirane sve županije koje sudjeluju u projektu „Piškornica d.o.o.“ (Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačke), ali i Općina Koprivnički Ivanec. Također, usvojena je i ova Odluka.

Vijećnici su nadalje upoznati sa problematikom zapošljavanja na području Županije u 2013. godini nakon čega su razmotrena sljedeća izvješća: Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2013. godine, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije, Izvješće o radu i financijskom poslovanju „PORE“ Razvojne agencije Podravine i prigorja, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije kao i Izvješće o lovnom gospodarstvu i šumarstvu na području Koprivničko-križevačke županije.

Na kraju sjednice predsjednik Županijske skupštine Damir Felak najavio je svečanu sjednicu koja će se povodom Dana županije održati 11. travnja u dvorani Domoljub u Koprivnici.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content