Novosti

Najava pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica

Tijekom 2014. godine na području Policijske uprave koprivničko- križevačke dogodilo se 593 prometnih nesreća u kojima su sudjelovale 1342 osobe. Postotak korištenja sigurnosnog pojasa od strane sudionika prometnih nesreća iznosio je 72 %. U prometnim nesrećama sa smrtno stradalim osobama, 55 % sudionika koristilo sigurnosni pojas.
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 9. ožujka(ponedjeljak) do 15. ožujka (nedjelja) provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.
Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa policijski službenici biti će posebno usmjereni na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilima, te na prijevoz djece (da li su djeca pravilno smještena u dječjim autosjedalicama, kako je dječja autosjedalica pričvršćena u vozilu, te da li su vozilu vezana sigurnosnim pojasom). Osim rečenih prekršaja, policijski službenici će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.
Obavještavamo sve sudionike u prometu da će Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održati info-točke vezane uz korištenje sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, na kojima će se dati savjeti o pravilnom korištenju istih, te će se moći izvršiti pregled dječjih autosjedalica.
Info-točke održati će se dana:
10. ožujka, od 12 do 13.30 sati na parkirališnom prostoru AMK Križevci u Zagrebačkoj ulici kbr. 33, u Križevcima,
11. ožujka, od 11 do 12.30 sati na parkirališnom prostoru trgovine Lidl na Malinovom trgu kbr. 8, u Đurđevacu,
13. ožujka, od 9 do 10.30 sati u prostorima TC Koprivnica na Radničkoj cesti kbr. 8, u Koprivnici.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content