Novosti

Najava pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga

Tijekom mjeseca studenog 2013. godine na području Policijske uprave zabilježeno je 47 prometnih nesreća, od čega 21 nesreća s ozlijeđenim osobama i 26 nesreća  s materijalnom štetom.
U ovim nesrećama sudjelovao je 101 sudionik, od kojih su četiri sudionika  teško, a 24 sudionika lakše ozlijeđeno. Od 101 sudionika 12 sudionika imalo je alkohol u organizmu ili 12 %. U odnosu na mjesec listopadj 2013. godine, vidljivo je smanjenje broja sudionika pod utjecajem alkohola za 48 % (10/13 – 23).
Pod utjecajem alkohola bilo je 12 vozača osobnih automobila koji su prouzročili šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom, u kojima je jedan ovaj vozač lakše ozlijeđen.
Tijekom studenog u prometu na cestama nisu zatečeni vozači pod utjecajem droga.
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 9. prosinca (ponedjeljak) do 15. prosinca (nedjelja) na području Policijske uprave koprivničko -križevačke, provoditi će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content