Novosti

Najava termina tehničkih pregleda traktora

Od 5. svibnja i nadalje, tijekom mjeseca, policijski službenici za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu od strane Stanica za tehnički pregled, održavat će edukativna predavanja – tribine. Predavanja će biti usmjerena na temu prometovanje traktora, tehničku ispravnost traktora i osiguranje istih.

Pozivaju se svi vlasnici traktora da iskoriste priliku na redovitim tehničkim pregledima u njihovim općinama i da registriraju traktore i prikolice.

Tehnički pregledi biti će provedeni:
5. do 7.5. svibnja – Hlebine
6. i 7. svibnja  – Kunovec
7. i 8. svibnja – Rasinja
11. svibnja – Gabajeva Greda
12. i 13. svibnja – Lepavina
12. do 15. svibnja – Novigrad podravski
19. i 20. svibnja – Sokolovac
20. i 21. svibnja – Gotalovo
21. svibnja – Otočka
22. svibnja – Domaji
26. i 27. svibnja – Veliki Poganac

Obzirom da su proljetni radovi u šumama i poljima u punom tijeku, često se na prometnice nanosi zemlja i blato, a što znatno utječe na sigurnost prometa svih sudionika. Kako bi se izbjegle teže posljedice, vozače traktora upozoravamo da su dužni prilikom uključenja sa zemljane ceste na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača, a u slučaju nepoštivanja ove odredbe propisana je novčana kazna od 1000 kn.

Ujedno, skrećemo pozornost svim vozačima traktora na korektno i odgovorno ponašanje u prometu, na češće izvršavanje dnevnih preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila (poglavito svjetla i uređaja za kočenje).

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content