Novosti

Našem gimnazijskom zboru srebro i najviše bodova na Državnom natjecanju

S 56. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži, održanih u Varaždinu 15. i 16. svibnja 2013. godine, naše su se perjanice, članice Djevojačkog zbora Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, vratile okićene srebrnom medaljom. Uzastopno ponovljenim izvrsnim plasmanom na toj najznačajnijoj glazbenoj smotri mladih, đurđevačke su zborašice, vođene maestrom prof. Ivanom Jaklin, ponovo potvrdile svoju vrhunsku glazbenu i zborsku kvalitetu.

Organizatori natjecanja koje je ove godine okupilo 39 zborova iz cijele Republike Hrvatske su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo kulture, Agencija za odgoj i obrazovanje te Varaždinska županija i Grad Varaždin.

U kategoriji troglasnih djevojačkih zborova srednjih škola uz naš zbor sudjelovala su još četiri zbora i to iz Zagreba, Trogira, Blata s otoka Korčule i Petrinje. Naše su djevojke osvojile najviši broj bodova 88,20 i tako dobile još jednu srebrnu plaketu, sedmu u nizu, uz jednu zlatnu koju su osvojile lani.

– Od pet zborova u našoj kategoriji, ove godine iznimno zahtjevan stručni žiri nikome nije dodijelio zlato, ali kako smo mi ocijenjene s najvećim brojem bodova (88,20) zadovoljne smo rezultatom i osjećamo se kao pobjednice. U svakom slučaju, bez obzira na plasman, moje su djevojke prave pobjednice jer su ovako visoki rezultat uspjele ostvariti sa samo dva školska sata tjednog vježbanja. Pokazale su svoju zrelost i nakon proglašenja rezultata, jer nisu očajavale radi boda i pol koji nam je nedostajao do zlata, već su se i dalje veselile znajući da je bitno sudjelovati i da za svaki uspjeh treba puno truda i odricanja da bi se došlo do Državnog natjecanja, ističe maestra Ivana Jaklin koja ni ove godine, unatoč brojnim obvezama u spremanju doktorata, nije ostavila svoje zborašice, a time ni đurđevačku Gimnaziju bez sudjelovanja na ovoj državnoj smotri zborova.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content