Novosti

Natječaj u pisanju poezije OŠ Grgur Karlovčan Đurđevac

Ove školske godine OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac po treći puta organizira program povodom sjećanja na godišnjicu rođenja Grgura Karlovčana po kojem je škola dobila i ime.
Organizacijski odbor priredbe za ovu je školsku godinu osmislio Natječaj na razini škole kojim se djecu potiče na razvijanje pismenoga stvaralaštva, posebice poezije i to na zavičajnome jeziku, tj, kajkavskome narječju đurđevačkoga kraja. Na Natječaju u pisanju poezije posvećene Podravini i Grguru Karlovčanu sudjeluju učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda, sa radovima u formi pjesme ili pjesme u prozi na kajkavskom i štokavskom narječju, na temu S Grgurom u podravskoj ravnici.
Danas 11. ožujka 2015., u sklopu obilježavanja 102. obljetnice rođenja Grgura Karlovčana u Osnovnoj školi u Đurđevcu s početkom u 10:45 sati, dodijelit će se nagrade za izričaj za tri najbolje napisana rada, ocijenjena od strane stručnog povjerenstva koje čine Božica Jelušić, Jelena Osvaldić i Zdravko Seleš. Nagrada za osvojeno prvo mjesto na Natječaju za mlade pjesnike OŠ Grgura Karlovčana je tablet, koju je za ovu priliku osigurao Grad Đurđevac.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content