Novosti

Natjecanje vatrogasaca Koprivničko-križevačke županije


U nedjelju je 6. listopada održano 10. županijsko vatrogasno natjecanje u Peterancu, u organizaciji Vatrogasne zajednice naše županije i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Peteranec. U kategorijama djece, mladeži, seniora i veterana natjecalo se 136 ekipa s područja cijele županije. Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, ujedno i voditelj natjecanja na samom otvaranju natjecanja svim je natjecateljima poželio što bolje rezultate i plasman. Osim Habijana, tehnički voditelj natjecanja bio je Damir Jakupec, zapovjednik DVD-a Peteranec dok je delegat i kontrolor natjecanja bio Zlatko Orsag iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prije svečane podjele pehara, Damir Jakupec iz DVD-a Peteranec i Krešimir Matijašić, načelnik Općine Peteranec zahvalili su organizatorima što je događaj ovakvih razmjera organiziran upravo u Peterancu, dok je župan Darko Koren čestitao svim uspješnim ekipama. Kao što je i opće poznato, župan je naglasio važnost i ulogu vatrogastva u Hrvatskoj, a posebno u našoj županiji jer je ovaj događaj zasigurno kruna dobrovoljne vatrogasne djelatnosti kao fenomen rijedak u ovakvom opsegu na jednom mjestu. Županija je ponosan sponzor ovog natjecanja te će i u budućnosti za vatrogastvo izdvajati jednaka, ako ne i veća financijska sredstva.

Uz župana Darka Korena, koji je najboljima podijelio pehare, na svečanom zatvaraju bili su i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg te zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić kao i ostali visoki dužnosnici Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Koprivničko – križevačka županija

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content