Novosti

Noć muzeja 2016.

Muzej Grada Đurđevca i ove godine sudjeluje u Noći muzeja 2016. koja će se održati 29. siječnja, a tema ovogodišnje jedanaeste manifestacije je Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena. U Muzeju Grada Đurđevca s početkom u 18 sati možete poslušati predavanje te razgledati dokumentarnu izložbu Svečanost otvorenja Strossmayerove galerije 1884. godine, autorica Indire Šamec Flaschar i Ivane Gržina.

S početkom u 19 sati nastavljaju se događanja u Muzeju Grada Đurđevca – otvorenje izložbe IZ-U: Amputiranje bezidentitetizma (Nove amputacije). To je izložba mladih umjetnika studenata Akademije Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Projekt i izložbu realizirat će 30 studenata Akademije Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Prikazat će se slike, crteži, skulpture, instalacije, fotografije i video-radovi, te će se upriličiti multimedijalni performans mladih umjetnika.

U 20,30 sati počinje ambijentalni akcijski foto-session Muzej volim te u izvedbi fotografa Mie Vesovića, a događanja u Muzeju će se zaključiti koncertom akustičnog dua Lucije i Jure Jakelića Duo sonorus koji počinje u 21,30 sati.

Radno vrijeme Muzeja Grada Đurđevca na Noć Muzeja je od 18,00 do 01,00 sati. Za slatke delicije i tople napitke pobrinut će se Udruga žena Grada Đurđevca, Udruga žena Peski, Udruga žena “Narcise” Đurđevac i Muzej Grada Đurđevca.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content