Novosti

Noć muzeja u Đurđevcu

Već nekoliko godina za redom Galerija Stari grad Đurđevac pridružila se manifestaciji «Noć muzeja» koja okuplja sve više muzeja, galerija i kulturnih institucija. Posebna podrška u organizaciji manifestacije dana je uključivanju lokalnih zajednica. Posebno je naglašeno značenje i važnost kulture i turizma.

U svom uvodu ravnateljica Centra za kulturu Edita Janković Hapavel naglasila je cilj manifestacije, a to je popularizacija muzejske djelatnosti. Podsjetila je i na prošlogodišnju Noć muzeja kojom prilikom je tiskana i prigodna poštanska markica s utvrdom.

U ovogodišnjem mozaiku manifestacije Noći muzeja posjetitelji su mogli čuti predavanje Ive Mesić, studentice 5. godine Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu: Grad – zajednički prostor, okruženje, problem, iskustvo, rješenje grada Đurđevca.

Nakon toga posjetitelji su uz druženje s likovnim umjetnikom Perom Topljakom mogli čuti o njegovom likovnom stvaralaštvu, utjecajima i značenju naivnog likovnog izraza nekad i danas, a kroz ovaj dio programa vodili su nas Edita Janković Hapavel i slikar Zdravko Šabarić.

U glazbenom dijelu  programa Udruga klasične gitare gitare Allegro iz Koprivnice održala je koncert po prvi puta u ovim prostorima.
Ovu manifestaciju podržale su i Udruga žena grada Đurđevca i Udruga žena Peski koje su tom prilikom donirale kolače.
Uz topli čaj ova večer u galerijskim prostorima Starog grada i ovaj put svojim sadržajem privukla je brojnu publiku.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content