Novosti

Novi članovi HGK županijske komore Koprivnica


U Županijskoj komori Koprivnica 3. listopada 2013. održana je 17. sjednica Upravnog odbora Zaklade HGK-Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata. Na sjednici je prezentirano i prihvaćeno Izvješće o radu Zaklade u VII.-XII. 2012. i I.-VI. 2013. godine, imenovana je nova upraviteljica Zaklade, a Zaklada je dobila i novog člana.

Upravni odbor Zaklade nakon isteka mandata dosadašnjeg upravitelja, za novu upraviteljicu Zaklade je izabrao gđu. Jadranku Ivanković.

Rasco d.o.o. Kalinovac, tvrtka koja je Zakladu svojim donacijama podupirala od samog početka, pridružila se članovima Zaklade kao jednakopravni član koji će od sada u njenom radu participirati i članstvom u Upravnom odboru.

U prezentiranom Izvješću o radu je istaknuto da Zaklada HGK-Županijske komore Koprivnica već šest godina svojeg postojanja i djelovanja ostvaruje ciljeve predviđene osnivačkim aktima – pomoć u obrazovanju stručnjaka i radnika deficitarnih struka koji će pridonositi unapređenju gospodarstva i ostalih segmenata društva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

U proteklih pet godine putem šest natječaja izabrano je ukupno 26 stipendista Zaklade, studenata s područja Koprivničko-križevačke županije koji studiraju na 9 različitih fakulteta. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 14, a na dodiplomskom studiju 5 stipendista. Dodijeljeno je i šest stipendija u vidu novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godine dana i to u iznosu od 1.400, 1.200 i 500 kuna mjesečno.

Kao i prethodne godine, prošlu je godinu obilježila teška gospodarska situacija i financijska kriza zbog čega Zaklada nije u potpunosti ostvarila planirane prihode. Problemi gospodarskih subjekata u županiji razlog su zbog kojeg pojedini stipendisti koji su diplomirali, nerijetko s najboljim ocjenama i unatoč deficitarnosti svoje struke, teško pronalaze zaposlenje.

Unatoč problemima, Zaklada će i ove godine objaviti Natječaj za dodjelu stipendija za tri studenta. Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti medicine, farmacije i građevinarstva. Natječaj i uvjeti za dodjelu stipendija će se kao i svake godine objaviti na web stranici HGK (www.hgk.hr/Županijska komora Koprivnica/Zaklada) i u lokalnim glasilima krajem listopada.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content