Novosti

Novi gradonačelnik Đurđevca je Željko Lacković

Đurđevac je danas odlučio. Nakon gradonačelnika umirovljenika Slavka Gračana dobio je jednog od mlađih čelnih ljudi lokalne uprave naše Županije, 43-godišnjeg odvjetnika Željka Lackovića. U drugom krugu izbora kao nezavisni kandidat grupe birača ovaj je mladi Đurđevčanin očekivano premoćno pobjedio HDZ-ova gradonačelničkog kandidata, veterinara Vladu Repa.

Za Lackovića, a to znači i za značajnije promjene u Đurđevcu, odlučilo se 2113 stanovnika Grada Picoka i prigradskih naselja ili 66,38 posto njih, a za HDZ-ova kandidata 1070 ili 33,62 posto. Novi se gradonačelnik zahvalio svojim biračima, a čestitke mu je na uvjerljivoj pobjedi uputio i Vlado Rep. Zamjenica gradonačelnika Lackovića će biti knjigovotkinja Brankica Kolomaz, a u novom će đurđevačkom Gradskom vijeću imati šest vijećnika sa svoje Nezavisne liste, te po pet kandidata s HDZ-ove i SDP-HNS–HSU-ove liste.

Materijalno situiran novi je gradonačelnik Lacković svoje političko organiziranje i izbornu kampanju vodio pod motom „Ljubav prema svome Gradu“ i najavio da će iz te ljubavi i odgovornosti prema onima koji su mu dali povjerenje, gradonačelnički mandat odrađivati krajne profesionalno, ali bez naknade. Bez naknade će ubuduće morati raditi i svi ostali izabrani vijećnici bez obzira kakvu će funkciju obnašati sve dok grad ne konsolidira svoje financije.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content